Köylüler tarafından %100 doğal olarak üretilmektedir
Çiçek Balı
Arılar çeşitli çiçeklerden çiçek özü toplayarak bal üretmektedirler bunada çiçek balı denir.Özellikle tatlı olması nedeniyle sabahları tercih edilir.Günümüzde bilinen ve tüketilen bal çeşidi olarak en bilinen baldır.Bu bal acımsı değildir.Diğer ballarda acımsı bir tat olabilir.Çiçek balı şifa kaynağıdır fakat diğer ballar sofralık olarak pek kullanılmadığı için şifa kaynağı olarak adlandırılırlar.Sofralık olan çiçek balı tam bir şifa kaynağıdır.
Çiçek Balı Ve Özellikleri
Çiçek balı şifa kaynağıdır.
Çiçek balı Kristalleşir.
Bu bal çiçeklerden elde edilen bir baldır.
Diğer ballara nazaran daha çok tüketilir sofralıktır.
Arının toplamış olduğu çiçek özlerinin rengini alabilir.
Sahte çiçek ballarından kaçınmamız gerekmektedir.Zararları saymakla bitmeyecek olan bir bal maddesidir sahte bal.Çiçek balı kristalleşen bir özelliğe sahiptir.Çiçek balı kristalleşen bir yapıya sahiptir sahte çiçek balı kristalleşmez.
Çiçek Balının Faydaları
KANSER
Japonya ve Avustralya'da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olmuştur. Hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdır.
KISIRLIK
Çin, Japon ve Uzakdoğu ülkelerinde, gebe kalamayan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz tarçınla bal kullanmaktadırlar.
KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla karışım yaparak sabah kahvaltıda alınması ile arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulamayı düzenli yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.
KOLESTEROL
İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın, 450 gr. demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde %10 düşecektir.
YAŞLILIK
Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler. 4 kaşık bal, 1 kaşık toz tarçın, 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3 defa 1/4 bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.
YORGUNLUK
Araştırmayı yapan Dr. Milton, 1 bardak su içerisinde 1/2 kaşık bal ve biraz toz tarçının her gün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15'te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tespit etmiştir.
ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir. Düzenli uygulanırsa kilo verir, yüksek kalorili diyet alınsa bile vücutta yağın birikmesine engel olur.
SİVİLCELER VE DERİ
3 birim bal, 1 birim tarçın ile krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır. Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.
MİDE AĞRILARI, GAZ, SAÇ DÖKÜLMESİ, HAZIMSIZLIK VE GRİP
Bir kaşık ılıtılmış balı 1/4 tatlı kaşığı toz tarçın ile karıştırıp günde 3 defa yenir. Bu uygulama birçok kronik öksürük, soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.
İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.
ARTRİT
Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve 1/2 çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73'ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.